• Úvod

Projekt FROV JU získal Cenu sympatie

Spolek Transfera.cz, jenž sdružuje kanceláře transferu technologií ze všech českých univerzit, vysokých škol a ústavů AV ČR uspořádal ve spolupráci s agenturou CZECHINVEST druhý ročník soutěže „Transfera Technology Day 2021“. Partnery klání jsou rovněž Technologická agentura ČR a v letošním roce nově nadace NEURON. Cílem této akce je propojit českou vědu s business prostředím a zhodnotit komerční potenciál nových vědeckých výstupů. Neméně důležitým záměrem je rovněž poskytnutí zpětné vazby tvůrcům, aby mohli při komercionalizaci svých technologií připravit potencionálním investorům atraktivnější nabídku. Jednoduše je lépe připravit na konfrontaci a pohledy business prostředí, které je dost jiné od toho akademického.

Do soutěže bylo letos přihlášeno celkem 32 projektů z 14 různých institucí. Veškeré projekty museli splňovat podmínku být součástí projektové databáze Transfery.cz, která prochází kontrolou hodnotitelů. Zaslání projektů do databáze zajistila Kancelář transferu technologií Jihočeské univerzity. Odborná porota složená z různých expertů a investorů vybrala 20. září 2021 do užšího finále 13 nových technologií. Jedním z úspěšných finalistů byl i náš kolega Ing. Ján Regenda, Ph.D. z ÚAOV v Českých Budějovicích, který se mezi finalisty probojoval rovněž v historicky prvním – loňském ročníku. Letošní finálové setkání proběhlo ve čtvrtek 21. října 2021 v Národní technické knihovně v Praze – Dejvicích. Akci jako moderátor provázel Aleš Vlk z portálu www.vedavyzkum.cz. Rozhodování poroty v silné konkurenci nebylo snadné. I když náš kolega vystupoval až jako poslední, dokázal svým vystoupením zaujmout přítomné natolik, že obdržel Cenu sympatie za patent „Aerační a oxygenační vložka do rybářských kádí“. Tato cena byla letos udělena poprvé. Blahopřejeme! Na prvním místě uspěli akademici z UP v Olomouci s „Tabletami pro čištění kontaminovaných odpadních vod“.  Výsledky celé soutěže jsou publikovány na webu Transfery.cz, včetně záznamu přenosu.

Odkaz naleznete zde. Záznam vyhlášení výsledků je možné si prohlédnout zde.

Fotogalerie

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Zátiší 728/II, 389 25 Vodňany Tel.+420 387 774 601 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. +420 387 774 601 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2021 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1