Skip to main content

Zpráva ze služební cesty, Španělsko, Pěnka a kol.

Výzkumný tým z Laboratoře intenzivní akvakultury (LIA) se zúčastnil konference Aquaculture Europe 2025, která se konala ve španělské Valencii, ve dnech 22.–25. září 2025. Tým se aktivně zapojil do programu konference prostřednictvím ústních i posterových prezentací, zaměřených na udržitelnost, recyklaci živin a inovace v intenzivním chovu ryb.

Přehled prezentací je následující:

  • Tomáš Pěnka – Ústní prezentace: Polyculture of pikeperch (Sander lucioperca) and Russian sturgeon (Acipenser gueldenstaedtii) using an artificial common pellet – Implications on feed to fish nutrient transfers in recirculating aquaculture system (RAS)
  • Oleksandr Malinovsky – Ústní prezentace: Origin significantly impacts reproductive capabilities of pikeperch (Sander lucioperca) broodstock
  • Oleksandr Malinovsky – Ústní prezentace: Comparative analysis of swimming performance in pikeperch (Sander lucioperca) from recirculating aquaculture systems and traditional pond culture
  • Oleksandr Malinovsky – Ústní prezentace: Effects of different light regimes on growth performance, haematology, blood biochemistry and antioxidant capacity of largemouth bass (Micropterus salmoides)
  • Václav Kučera – Ústní prezentace: Comparative analysis of swimming performance in pikeperch (Sander lucioperca) from recirculating aquaculture systems and traditional pond culture
  • Muhammad Nauman – Ústní prezentace ePoster: Rewilding pikeperch: natural diets as physiological tools for pikeperch (Sander lucioperca) restocking
  • Laura Ostolaza – Ústní prezentace: Effect of transfer processes on conditions of juvenile pikeperch (Sander lucioperca) cultured in ras: acclimatization and stress elimination

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Zátiší 728/II, 389 25 Vodňany Tel.+420 387 774 616 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Branišovská 1645/31a, 370 05 České BudějoviceTel. +420 387 774 601 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1