Skip to main content

Ústav akvakultury
a ochrany vod

Zpracovna a prodejna ryb a produktů akvakultury

Prodejna ryb „Ryby pro zdraví“ byla zřízena Fakultou rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích v roce 2012. Prodejnu nově doplní zpracovna ryb otevřená v roce 2015. Nové prostory budou sloužit zejména k zpracování ryb z vlastní produkce (Omega 3 kapr) a výrobě kvalitních rybích výrobků podle HACCP norem (Caviar Sturgeon Friendly). Zpracovna ryb se také zabývá charakteristikou a posuzováním ryb jako vstupní suroviny pro další tržní využití v maloobchodní síti. Pracovníci prodejny a zpracovny zkouší receptury nových výrobků z ryb a ověřují jejich uplatnění na trhu (užitný vzor - rybí paštika). Současně studenti fakulty budou mít možnost posoudit a získat praktické zkušenosti s výrobou a prodejem sladkovodních a mořských ryb. Prodejna a zpracovna „Ryby pro zdraví“ mimo klasického zpracování ryb připravuje také rautová menu z ryb na konference, rodinné oslavy a firemní akce. ( www.rybyprozdravi.cz )

Lidé a kontakty

  • Ústav akvakultury a ochrany vod

  • Husova tř. 458/102
    370 05 České Budějovice

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

© 2021 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

1